tabung masa depan

Tuesday, March 8, 2016

Aduhai berbisa

Aduhai
ya ya kenapa aduhai
penat ke sayang oii
dok aduhai aduhai
janganlah begitu cik kak oiii
lama tak berkat kehidupan kalau skit skit megeluh aduhai..


tak semua sempurna kehidupan dia
ada yang lebih di sini ada yang kurang di sana
tapi apa apa pun hadapi lah 
ini semua dah di atur molek 
tapi cara kita menghdapi itulah yang jadi persoalannya
jangan la dok sibuk sibuk kata di sana tak baik..
yang di sini pulak kata dia jer yang best

cammon la..hidup memang macam ni la..
tak semestinya pilihan kita itu yang terbaik untuk orang lain
yang di kutuk kutuk cakap dialah terbest sebab nampak"luaran" orang lain tak best
ishh tak macam tu..ada yang sengaja tak nak jaja kehidupan beliau
bersederhanalah dalam segala galanya..barulah aman dunia
orang like "bagusssnyaaaa" macam ni lah yang dia malas nak layan
buat apa bergaduh dengan orang yang rasa dia bagus..hakikatnya Allah je yang tahu




Thursday, February 25, 2016

Seluar Harem is every women's obsession








Hai uolssss
Saya kan sebenarnya nak buat pengakuan
Seriously saya sebenarnya suka giler dengan seluar harem  sebab apa tau:

3 Sebab Seluar Harem Menjadi Pilihan Ramai Wanita
Turut dikenali sebagai ‘seluar aladdin’, seluar harem sememangnya cukup popular sejak dahulu lagi dan ia berasal dari negara Timur Tengah. Seluar dan harem pants ini sebenarnya merupakan pakaian harian kaum lelaki Timur Tengah yang kini telah menjadi salah satu pakaian wanita yang cukup digemari ramai. Apa yang membezakan rekaan seluar harem dengan rekaan seluar wanita yang lain adalah potongannya yang longgar dan mempunyai cuff di bahagian buku lali. Ia berbeza dengan rekaan seluar palazzo yang berpotongan loose dari bahagian atas sehingga ke bawah. Koleksi harem pants yang cukup popular ini digemari kerana 3 sebab utama iaitu;



Versatile – Ia boleh dipakai untuk ke mana sahaja dan pada bila-bila masa. Anda boleh memakai seluar harem ini sebagai pakaian kasual mahupun pakaian formal ke pejabat. Ia bergantung kepada citarasa anda untuk berfesyen dan membuat padanan. 


Sesuai sangat lah dengan saya ni yang memang MAK MAK yang memerlukan seluar yang versatile..iyolah senang nak g hantar denan ambik anak kat sekolah dengan penuh versatile..idok la pakai tracksuit jer memanjang..kan bergaya gitu..anak anak saya pun suka sangat..iyolah mama depa brgaya even jadi ‘driver’ depa…jangan kata surirumah tak bergaya tauuu.hahaha
Selesa – Potongan seluar yang loose ini memberikan keselesaan kepada kaum wanita terutama sekali ketika harus berjalan sepanjang hari. Fabrik yang sering digunakan juga adalah fabrik cotton yang tidak panas dipakai dan boleh menyerap peluh.

Hah ni lagi satu..memang TIP TOP la kain dia..fabrik cotton memang menjadi pilihan..saya kan kalau pilih seluar memang akan telitu bab2 kain..kain cotton jadi pilihan no.1..dah lah tahan lasak.serap peluh lagi..lagi lagi lah ada anak kecik..memang bergerak sepanjang masa dok layan si comel hadid tu…ada satu hari tu hadid buat larian marathon di mall..puh penat nak kejar..tapiiii tak pe when pakai seluar harem dengan penuh confident langkah di bukak dengan besar sebab seluar harem kain dia serap peluh dan potongan loose uolss,,tak risau lah kalau  terjatuh sebab x cukup langkah..hahha
Free Size – Dan yang paling menarik, koleksi seluar harem yang loose dan selesa ini sesuai dipakai oleh semua wanita tidak mengira saiz badan. Gempal atau petite, jangan ragu-ragu untuk tampil bergaya dengan koleksi seluar harem yang selesa ini!

Weeeee yang pun best okaayyyyy…tak yah dok risau seluar tu ketat ke tak..seluar harem ni memang selesa ..dah lah kain cotton..loose pulak potongan dia..tak de nyee nak tunjuk ‘aset-aset” yang tak berapa sedap di tengok kan..pakai je dengan tshit or blouse.dipadankan pula dengan tudung yang terkini ..wahh..wah ...memang menarik tertarik kebabboommsss


Seluar harem rekaan terkini seluar “Aladdin “ diubah suai mengikut trend terkini
Seluar harem sesuai dipakai setiap hari tanpa sangsi
Seluar harem wajib ada di wardrobe wanita kerana rugi jika tak dimiliki
Apa lagi moh ler kita membeli