tabung masa depan

Sunday, August 8, 2010

pabila anak teruna menjadi matang

lately nie mama hannah agak tension skit ngan hiro..dia akan cepat merajuk n then lepas tu dia akan mintak macam2..pastu bila mama hannah try layan permintaan dia..then lepas tu dia akan mintak benda lain pulak..tp end up suma nya dia akan cancel..dia actually tak tahu apa yg dia nak sebenarnya..jadi kite nie sebagai mak sure lah akan sedikit sebanyak tension kan..mmg lah dia budak2 lagi tp mmg akan tension nya..huhu..lagi satu masalah nie akan berlaku bila bawak dia kuar g jalan2..kalau tersilap skit je..sure dia akan buat peel camtu lah..nangis sekuat2 alam kat soping mall..malu??..ala buat muka tebal jelah..nak pukul sayang anak kan..so biarlah dia nangis..cara2 nak pujuk dia..mama hannah akan biar je dia nangis..pastu bawak masuk keta..then dlm keta tu barulah akan pujuk..mama hannah x membebel..just try buat lawak ..kalau nak cepat cool..mama hannah buat lawak games yg dia currently play..so dia akan senyap lah..lepas dia senyap mama hannah akan pujilah dia..ckp dia good boy..x nangis,,,hihihi

semakin hari rasa makin mencabar  jadi mak nie..hihi..but mama hannah suka ..hihi

2 comments:

Nigina said...

sabtu haritu nampak macam gewe ngan hiro.. gewe tgh dukung hiro.. muka sebiji macam hiro... tapi rasanya macam silap orang.. rasanya bukan gewe.. kalau gewe pasti dah mama dadam tegur... mama perasan kat bandar one utama.

gewecun said...

ooo...gina..sabtu ari tu gewe x pg one utama ..gewe kuar g makan satay kajang..hihi..alamak ada org sama cam gewe n hiro ke?..sib baik mama dadam x tegur kalau x mmg salah org ..hihi..eh bila nak jumpa nie?/