tabung masa depan

Friday, December 17, 2010

pabila hiro bersekolah

xcited la bila umur hiro nak masuk 5thn..pasal dah boleh hantar dia ke tadika..rasa macam best giler..maybe 1st time anak masuk sekolah(baru tadika je )..tp x tahu nak describe cam mana lagi..tp tulah dah beli macam2 dah kat hiro..beli kasut..beli backpack..beli singlet..beli stocking..beli alat tulis..suma gambat mc queen..hihih..but the problems is..mama gewe tak tahu nak hantar kat mana lagi..dulu masa kat KL plan nak pi hantar kat genius aulad..tp bila dah pindah ipoh x tahu nak hantar kat mana..so mama gewe search lah tenet yg tadika islam..dpat lah tadika seruan islam..so mama gewe pg lah kat tadika tu..saja tengok2..best gaklah pasal ada subject mandarin n arab sekali..yuran pun x delah mahal..yg problem dia jauh gak ngan umah mama gewe nie..dlm 20 minutes gak..belum campur ngan jammed(pagi2)..huhuh...tu kira option 1..then jiran mama gewe cadangkan PASTI kat taman meru heights(kalau betula)..pun ok gak..pasal mama gewe dah pi jugak..dah borak2 la ngan cikgu kat situ..cikgu2 pun baik gak.yuran pun kira ok lagi..masih mampu lagi..tp mama gewe stil cari yg tadika islam tp boleh ajar fully eng..pasal hiro nie actually x berapa pandai skit ckp melayu..nie gara2 tengok cartoons(disnney channel) banyak..so mmg dia ckp eng je..tp x de lah pandai sangat pun lagi..tp ok lah..huhu..so mama gewe survey2 lagi..terjumpa ngan tadika q dees nie pulak..tempat dia depan tesco ipoh tu je..tp yg nie mama gewe x pg tengok lagi tempat dia cam mana..tp dah kol..yuran dia pun mahal jugak(for me lah)..tp rasa2 nak g try tengok gak tempat tu..huhuhu

macam nie agaknye perasaan seorg mak ek bila nak carikan yg terbaik untuk anak dia eh..huhuhu

No comments: