tabung masa depan

Friday, January 14, 2011

hiro's 1st day of kindergarten


yeyeh.."saya dah bersekolah lah"..entry nie sepatutnye mama gewe post last week tp olehkerana kemalasan yg melanda jadi post lah hari nie..gambar nie di ambik before hiro g kindie ..mama gewe excited giler masa nie..yelah anak 1st day nak g kindie..(tu belum nak g secondary skol)..mama gewe yg nervous..dahlah malam before tu x leh tido..risau macam mana lah ngan hiro nanti kat sekolah..yela hiro sebelum nie mmg x pernah g sekolah..x pernah berpisah ngan mama gewe..mmg x pernah langsung.. x pernah tinggalkan dia kat sesapa pun..so takutlah dia nangis..takut dia malu(coz hiro punye communication x berapa bagus lagi)..i meant hiro ckp x berapa lancar lagi..maybe dia malu kot..lagi satu dia x pernah berkawan ngan sesiapa pun..kalau balik kg pun adalah berkawan cam tu je..tp x de lah rapat..pasal hiro x tahu nak cakap..i guess..dia ckp eng oklah..walaupun x lancar..tp mostly dia akan ckp eng kat umah..tu yg mama gewe risau.takut dia rasa rendah diri ngan kawan2 dia..yelah kawan2 dia mestilah dah laju cakap..yg dia nie masih lagi tak lancar sangat,,risau sangat2,,tp before this mama gewe dah mentioned dah my problem kat Pn yati..so dia dah faham dah masalah hiro nie..ishh panjanglak cite pasal masalah..hihi..

pastu pagi before hantar hiro lak..mama gewe leh lah pulak sakit perutlah..nie biasalah kalau dah nervous..macam2 datanglah..so lepas kasi hiro breakfast roti..pi lah hantar die ke q dees .taman kinta tu..hiro ok je..mama gewe hantar sampai depan pintu je..pastu terus blah..takut dia nangis..kalau dia nangis kang mama gewe lah pulak nangis..x bole2..hihi..masa kat umah lak hp nie mmg sentiasa kat tangan la..takut2 teacher dia kol..tp tunggu punya tunggu mmg x de pun kol dr kindie dia..sampai kul 12tgh ensem g amik hiro..pastu bila hiro sampai umah je..mama gewe tengok dia happy je..alhamdullilah x nangis..so itulah cite hari pertama  hiro di sekol..

2 comments:

Nigina said...

huhuhu nasib baik dia tak nangis kalau tak gewe kena masuk sekali belajar hehehehehhe...

A D I A said...

eksaited ye anak masuk skool, tu belum anak nak kawin lagi hehe. pelan2 la tu, lama2 hiro boleh communicate dgn kawan2 bila dah bersekolah ni:)