tabung masa depan

Tuesday, November 27, 2012

Kisah semalam yang menyedarkan....

Kenapa me buat tajuk macam tu...hah nie la nak cite...semalam la...me dah dapat sakit kaki dah lebih seminggu..tambah teruk bila me pg Lost World Tambum..dah tahu kaki sakit tapi gediks gak nak pg main air..balik tu lagi la teruk..kemuncak nye kaki me memang sakit..hanya air mata je keluar..tak leh jlan..tapi kena tahan sakit jugak la nak jalan..dah la rumah nie tiga tingkat..dapur dah la kat 2nd floor..fuh azab jugaklah tahan sakit..last2 me tak tahan sangat sampai solat pun terpaksa guna kerusi pasal kaki kanan dah x leh gerak..so me pun pg la klinik...dapat lah ubat tahan sakit ngan ubat surut bengkak...sebelum balik tu singgah beli goreng pisang..tanyalaah kakak yang jual tu ada tukang urut yang dia kenal tak..Alhamdullilah dapat la no tukang urut..balik tu makan ubat tapi sakit tu tetap tak hilang..berdenyut2...kaki pun dah stat panas..maknanya darah dah tak jalan la tu..so me kol la tukang urut tu..rezeki me lagi..kakak tu boleh datang rumah masa tu jugak..ya Allah rasa bertuah sangat..lepas kakak tu urut..lega lah..nie pun me tak buat keje lagi..duduk jelah..sib baik dapat suami yang memahami..semua keje dia buat.tima kasih ya encik hafiz

Tapi apa yang me nak cerita nie adalah Allah memang dah rancang yang terbaik dah untuk kita..macam kes me nilah..mula pg klinik ..pastu beli goreng pisang..dapat no tukang urut..tukang urut tu datang rumah...nampak kan percaturan Allah buat..walaupun kes nie biasa tapi oleh sebab dengan izin Allah semuanya senang je..Allah bukak kan hati me pg klinik..pastu temukan me ngan kakak jual goreng pisang then penyudahnya kakak tukang urut datang urut...kaki sakit pun makin hilang sakitnya

Kalau sesiapa yang nk panggil tukang urut area perak leh la kol kak ida nie ...servis dia memang terbaik 0125874386

No comments: