tabung masa depan

Tuesday, April 28, 2015

Best ke surirumah??

hmm...dah lama sebenarnya nak tulis apa yang best apa yang tak best bila jadi surirumah..well its depend pada orang lah kan..kita ni tak bolih la rasa kita je yang bagus..bila jadi surirumah ...suma sama je..keje lain pun bagus juga kannn

surirumah atau housewife atau stay at home mum or watever lah orang panggil..suma tu akan lakukan keje yang sama juga..iaitu dok rumah ..uruskan hal rumah yang tak pernah abis.seriussss memang takkan akan abis..sampai bila2 pun selagi benyawa..yeee betulll lah..dulu ingatkan bila anak2 dah besar keje jadi senanglah kan..tak payah dah bangun malam2..kemas umah malam2 bila anak dah tido..tidak yaaaa..sama juga..even anak2 dah besar kita akan tetap juga buat rutin yang sama ..it just bila anak dah besar yang jadi ringan cuma kita dah bolih deco2 skit and barang mainan tak bersepah..tetapi kita stil buat keje masak,basuh baju,kemas and all that kind things laaa...

but for sure kita akan happy ya bila buat semua tu..apabila kita ikhlas..anak2 depan mata..makan pakai kita yang sediakan..berbaloi la bila penat tapi at the end anak2 akan lebih appreciate kita..like exampla..balik dari sekolah depa akan cari kita dulu..n tell all kind of story..happy sangat2..


2 comments:

Diana Rashid said...

best la jugak jadi suri rumah nih..jadi surirumah pun boleh cari duit jugak.buat bisnes kecik2 tu..:)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)