tabung masa depan

Tuesday, March 8, 2016

Aduhai berbisa

Aduhai
ya ya kenapa aduhai
penat ke sayang oii
dok aduhai aduhai
janganlah begitu cik kak oiii
lama tak berkat kehidupan kalau skit skit megeluh aduhai..


tak semua sempurna kehidupan dia
ada yang lebih di sini ada yang kurang di sana
tapi apa apa pun hadapi lah 
ini semua dah di atur molek 
tapi cara kita menghdapi itulah yang jadi persoalannya
jangan la dok sibuk sibuk kata di sana tak baik..
yang di sini pulak kata dia jer yang best

cammon la..hidup memang macam ni la..
tak semestinya pilihan kita itu yang terbaik untuk orang lain
yang di kutuk kutuk cakap dialah terbest sebab nampak"luaran" orang lain tak best
ishh tak macam tu..ada yang sengaja tak nak jaja kehidupan beliau
bersederhanalah dalam segala galanya..barulah aman dunia
orang like "bagusssnyaaaa" macam ni lah yang dia malas nak layan
buat apa bergaduh dengan orang yang rasa dia bagus..hakikatnya Allah je yang tahu




1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)